Tenerife voor beginners
Reizen naar Tenerife

Vanuit Nederland is het vliegtuig dť manier om naar Tenerife te reizen. Er zijn meerdere mogelijkheden om vanuit Nederland naar Tenerife te vliegen. Wie net over de grens kijkt in Duitsland of BelgiŽ die ontdekt nog meer mogelijkheden om naar Tenerife te vliegen. Afhankelijk van de toegewezen route duurt de vlucht naar Tenerife ruim vier uur tot soms bijna vijf uur. Vanuit Nederland kun je behalve vanaf Schiphol ook vanaf regionale luchthavens vliegen zoals Eindhoven en Groningen. Op dit moment zijn er twee Nederlandse maatschappijen die op Tenerife vliegen: Transavia.com en Arke.

Tenerife bezienswaardigheden

Tenerife barst van de mooie plekjes, historische bezienswaardigheden, fraaie kerken en dorpen die de moeite waard zijn.
De site top10bezienswaardigheden.nl heeft de hotspots van Tenerife op een rijtje gezet:
Tenerife bezienswaardigheden top 10

 

Luchthavens

Op Tenerife vind je maar liefst twee internationale luchthavens. Het drukste vliegveld is Aeropuerto Reina Sofia Tenerife Sur, dat in het zuiden van Tenerife ligt. Dit vliegveld wordt ook aangeduid met Tenerife South of Tenerife Zuid. Voor de meeste vakantiebestemmingen op Tenerife is dit het beste vliegveld. De transfertijd vanaf Aeropuerto Reina Sofia Tenerife Sur naar de meeste badplaatsen in het zuiden van Tenerife bedraagt tien minuten tot drie kwartier. Het noordelijke vliegveld van Tenerife, Aeropuerto de Tenerife Los Rodeos, is handiger als je aan de noordkant van Tenerife moet zijn. Deze luchthaven ligt vlak bij de stad Laguna, op nog geen tien kilometer van het centrum van hoofdstad Santa Cruz.

Vervoer vanaf het vliegveld

Er zijn vier manieren om vanaf het vliegveld naar je accommodatie op Tenerife te reizen. De toeristen die een pakketreis geboekt hebben zullen meestal een transfer van en naar het vliegveld inbegrepen hebben zitten. Je wordt dan per touringcar (en soms per taxi) naar je hotel, appartement of vakantiewoning gebracht. De reistijd kan dan behoorlijk oplopen omdat zoín touringcar vaak meerdere accommodaties aandoet om de verschillende toeristen weg te brengen (en op de terugreis weer op te halen). Wil je de reistijd in eigen hand hebben dan kun je er ook voor kiezen om per taxi of huurauto te reizen. Voor wie geen transfer heeft met een reisorganisatie die zal wel uit deze twee opties moťten kiezen. De bus is ook een optie, maar vaak niet de handigste tenzij er een bushalte vlak bij je accommodatie ligt. Taxiritten vanaf de luchthavens geschieden tegen vaste prijzen per eindbestemming. Deze tarieven vind je buiten terug op borden zodra je de aankomsthal verlaat.

Vervoer op Tenerife

Wie met het openbaar vervoer wil reizen die kan het voordeligste reizen met de bus. Tenerife heeft een redelijk goed busnetwerk, waarbij vrijwel ieder dorp wel per bus bereikbaar is. Afstanden binnen een plaats leg je beter per taxi af, of indien mogelijk te voet. Taxiís vind je bij taxistandplaatsen, maar je kunt ze ook op straat aanhouden als ze vrij zijn. De meeste taxiís rijden op basis van een taximeter. De prijzen verschillen niet zoveel van die in in Nederland. Vanaf wat meer afgelegen en/of rustige plaatsen worden er ook vaak vaste prijzen gehanteerd. Een voorbeeld hiervan is de taxistandplaats bij de winkels in Playa Paraiso. In Santa Cruz rijdt er een tram die je tot in la Laguna brengt.

Auto rijden

Een huurauto biedt je volop vrijheid op Tenerife. Als je van plan bent om het nodige van het eiland te zien is een huurauto vaak de handigste manier om dat te doen. Zeker als je met meerdere personen bent is het vaak ook nog de goedkoopste manier op de bus na. Je kunt de prijzen van huurauto's op Tenerife vergelijken op Easyterra Tenerife.
Wie wil gaan autorijden op Tenerife die moet er wel rekening mee houden dat het rijden over de soms zeer kronkelige en smalle bergwegen, met name in het noordwesten en noordoosten van Tenerife, wel de nodige discipline en ook rijervaring vereist. Wie langs de zuidkust blijft die zal merken dat het autorijden daar weinig afwijkt van autorijden in Nederland. Waar je op Tenerife rekening mee moet houden is dat op secundaire wegen, met name in de bergen, de gemiddelde snelheid aanzienlijk lager ligt dan op de snelwegen. De reistijden kunnen hierdoor aardig oplopen.

Brandstof

Als je gaat tanken op Tenerife dan verschijnt er bijna een brede glimlach van oor tot oor als je de prijzen van de brandstof ziet. Door de lagere belastingdruk liggen de prijzen voor een liter diesel of benzine aanzienlijk lager dan in Nederland. De afgelopen jaren lag de prijs op Tenerife gemiddeld op ongeveer 55 tot 60 procent van de prijzen die je in Nederland aan de pomp betaalt. Houd er overigens rekening mee dat niet alle benzinepompen alle dagen open zijn en dat de dekkingsgraad van benzinepompen niet gelijkmatig verdeeld is over het eiland. In toeristenplaatsen en steden is de kans dat je binnen korte afstand kunt tanken vrij groot, in de bergen is het een ander verhaal. Zorg er daarom voor dat er altijd ruimschoots brandstof aanwezig is in de tank.

Meer info over Tenerife

De volgende sites bieden uitgebreide tips en informatie over Tenerife:
alles over Tenerife
Tenerife informatie

Tenerife weer & klimaat
mooiste dorpjes op Tenerife

© teksten & foto's Dimi3 - contact, disclaimer & copyright - cookies & privacy